Багато господинь незаслужено обходять стороною таку страву як, рибні котлети з минтая, помилково вважаючи, що приготувати соковиті та смачні котлети з прісної і сухої риби в принципі не можливо… Поспішу розвіяти ваші сумніви, і навіть у певному сенсі зруйнувати кулінарні стереотипи, на прикладі сьогоднішнього рецепта.
Готуємо соковиті та смачні котлети за сімейним рецептом
Рецепт дуже смачних рибних котлет із минтая я дізналася від мами. Пам’ятаю, як у дитинстві я наминала їх за обидві щоки, хоча рибу я не любила. Тому можу сміливо порекомендувати вам цей варіант приготування рибних котлет, поряд із класичним рецептом рибних котлет, про який я вам розповідала раніше. Минтай — досить суха риба, але в поєднанні з іншими інгредієнтами відмінно підходить для приготування котлет.
За бажанням у фарш можна додатково додати шматочок сирого сала або твердий сир. Деякі господині додають у рибні котлети з філе минтая хліб, замочений у молоці.
Перепробувавши багато варіантів, я можу з упевненістю стверджувати, що з манкою котлети виходять смачнішими і ніжнішими. Спробуйте приготувати цей рецепт, він простий і справді дуже смачний.
Будуть потрібні інгредієнти:
- 850 г минтая
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 картоплина
- 1 яйце
- 2-3 зубчики часнику
- 2 ст. л. манної крупи
- 3-4 ст. л. панірувальних сухарів
- 100 мл соняшникової олії
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
- 0,5 ч. л. прованських трав
- сіль за смаком
Покрокове приготування
Рибу попередньо розморозимо. Потім минтай помиємо, обріжемо хвіст і плавники. Розріжемо рибу вздовж, дістанемо нутрощі. Видалимо хребет і всі дрібні кісточки. Розберемо рибу на філе, знімемо шкіру. Можете використовувати готове заморожене філе минтая без кісток.
Як зробити рибний фарш із минтая?
Пропустимо філе минтая через м’ясорубку, дотримуючись рецепта рибних котлет із минтая.
Очистимо цибулину та картоплину. Для зручності розріжемо овочі на кілька частин.
Перекрутимо їх через м’ясорубку і з’єднаємо з рибним фаршем. Очищені зубчики часнику пропустимо через прес.
Вб’ємо у фарш яйце, щоб котлети добре тримали форму і не розвалювалися під час обсмажування. Посолимо і приправимо фарш чорним перцем і сушеними прованськими травами.
Ретельно перемішаємо фарш, щоб він став однорідним.
Додамо манну крупу, щоб зробити суміш густішою. Крім того, завдяки манці смачні рибні котлети з минтая вийдуть більш соковитими та ніжними.
Знову вимісимо фарш і дамо йому настоятися 10-15 хвилин, щоб манна крупа набрякла.
Формуємо котлети
Потім сформуємо невеликі круглі або овальні котлети. Кожну заготовку обваляємо в панірувальних сухарях.
Наллємо на пательню олію і дамо їй нагрітися. Акуратно викладемо в гарячу олію наші котлети. Обсмажимо дуже смачні рибні котлети з минтая до золотистого відтінку з двох боків.
Потім викладемо їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Як і з чим подати рибну страву до обіду
Готові котлети смачні як у гарячому, так і в холодному вигляді. Будемо подавати їх із картоплею, рисом або салатом зі свіжих овочів і зелені.
При підготовці статті використано матеріали з https://uznay.icu/.