Салат з огірків із часником і зеленню на зиму

Салат з огірків із часником і зеленню на зиму

Доброго дня! Пропоную свій перевірений рецепт салату з огірків із часником і зеленню на зиму. Салат дуже смачний і ароматний. Готується зовсім просто, стерилізації не потребує. Смак у готового салату злегка гостренький і дуже пікантний. Такий салат взимку просто чудово подати до столу.

За смаком можна додати в салат зелень свіжого кропу, вийде ще ароматніше. З такої кількості інгредієнтів у мене вийшло 4 банки по 700 грам і 1 банка об’ємом 0,5 літра. Рекомендую приготувати і спробувати.

Інгредієнти

  1. Огірки свіжі — 4 кілограми
  2. Сіль — 2-3 столові ложки
  3. Цукровий пісок — 2-3 столові ложки
  4. Оцет 9 % — 5 столових ложок
  5. Рослинна олія — 200 мілілітрів
  6. Часник — 1 головка
  7. Петрушка — за смаком
  8. Чорний мелений перець — за смаком

Як приготувати смачний салат з огірків із часником і зеленню на зиму

Пиріг із бананами в мультиварці – це ніжний десерт, який легко приготувати навіть без досвіду в кулінарії. Рецепт з детальним описом кроків можна знайти на https://koshkindomik.icu/pisnij-bananovij-pirig-u-multivarci.html, де ви також знайдете поради щодо вибору бананів та інших інгредієнтів.

1. Огірки найкраще використовувати молоденькі та невеликого розміру, в яких ще не так багато великого насіння. Огірки помити, відрізати плодоніжки та нарізати скибочками. Викласти огірки в миску для приготування заготовок.
dscn1611.jpg
2. Часник очистити і пропустити через прес. Викласти до огірків у миску. Різати часник не рекомендую. Якщо любите гостріші салати, часнику можна додати й більше.
dscn1612.jpg
3. Зелень петрушки помити, обсушити на паперовому рушнику. Подрібнити і додати в миску.
dscn1614.jpg
4. Додати сіль, цукор, олію рослинну, оцет, чорний мелений перець. Перемішати і залишити салат при кімнатній температурі на 30-40 хвилин.
dscn1615.jpg
5. За цей час у мисці з’явиться багато рідини. Поставити миску на вогонь, довести до кипіння і варити на повільному вогні 20-25 хвилин, іноді помішуючи.
dscn1632.jpg
Готовий салат розкласти по стерилізованих банках і закатати. Прибрати під шубу до повного охолодження. Зберігати в погребі.
dscn1635.jpg
Смачного!