Зефір кавовий — досить незвичайний варіант популярних ласощів, які мають чудовий аромат і смак.
Інгредієнти
- Агар — 7 г.
- Білок — 1 шт.
- Вода — 3 ст. ложки.
- Кава мелена — 2 ч. ложки.
- Пудра цукрова — 2 ст. ложки.
- Цукор — 200 г.
- Яблука — 2 шт.
Приготування
- Щоб приготувати смачний кавовий зефір, необхідно зібрати всі необхідні інгредієнти і мати їх під рукою. Почніть із замочування згущувача у воді кімнатної температури, щоб він розширився і розбух.
- Поки агар-агар набухає, очистіть яблука від шкірки і серцевини, потім помістіть їх у герметичний контейнер і поставте в мікрохвильову піч на 5 хвилин для запікання. У цей час зваріть свіжу каву і не забудьте зберегти кавову гущу, оскільки її буде використано пізніше в рецепті.
- Коли яблука закінчать запікатися, вийміть із них м'якоть і подрібніть у блендері до однорідної консистенції. За бажання можна процідити пюре через сито для отримання більш тонкої текстури. Потім додайте кавову гущу в яблучне пюре і відрегулюйте кількість кави на свій смак.
- В окремій мисці збийте яєчні білки до утворення легкої піни. Поступово додавайте цукор, продовжуючи збивати до утворення жорстких піків. З'єднайте яблучне пюре і кавову суміш з яєчними білками і цукровою сумішшю, збиваючи до отримання однорідної маси.
- В окремій каструлі змішайте каву з цукром і додайте набряклий загущувач. Постійно помішуйте суміш під час нагрівання і доведіть її до кипіння.
- Варіть сироп приблизно 5 хвилин, або поки він не загусне і не почне тягнутися. Тонким струменем влийте сироп у яєчно-білкову суміш, продовжуючи збивати суміш у міру вливання. Збивайте до тих пір, поки зефірна суміш не загусне, а на її поверхні не з'являться міцні піки.
- Коли суміш буде готова, перекладіть її в кондитерський мішок і відсадіть зефір на підготовлений лист для випічки, вистелений пергаментним папером.
- Дайте зефіру висохнути при кімнатній температурі протягом приблизно 12 годин. Після того як зефір висохне, з'єднайте його попарно і посипте цукровою пудрою. За бажання їх можна посипати корицею або какао для додаткового аромату.
Нарешті, подавайте кавовий зефір із чашкою гарячої кави, щоб отримати ідеальне доповнення до частування!