Кавовий зефір
16.12.2024
Зефір кавовий — досить незвичайний варіант популярних ласощів, які мають чудовий аромат і смак.
Інгредієнти
- Агар — 7 г.
- Білок — 1 шт.
- Вода — 3 ст. ложки.
- Кава мелена — 2 ч. ложки.
- Пудра цукрова — 2 ст. ложки.
- Цукор — 200 г.
- Яблука — 2 шт.
Приготування
- Щоб приготувати смачний кавовий зефір, необхідно зібрати всі необхідні інгредієнти і мати їх під рукою. Почніть із замочування згущувача у воді кімнатної температури, щоб він розширився і розбух.
- Поки агар-агар набухає, очистіть яблука від шкірки і серцевини, потім помістіть їх у герметичний контейнер і поставте в мікрохвильову піч на 5 хвилин для запікання. У цей час зваріть свіжу каву і не забудьте зберегти кавову гущу, оскільки її буде використано пізніше в рецепті.
- Коли яблука закінчать запікатися, вийміть із них м'якоть і подрібніть у блендері до однорідної консистенції. За бажання можна процідити пюре через сито для отримання більш тонкої текстури. Потім додайте кавову гущу в яблучне пюре і відрегулюйте кількість кави на свій смак.
- В окремій мисці збийте яєчні білки до утворення легкої піни. Поступово додавайте цукор, продовжуючи збивати до утворення жорстких піків. З'єднайте яблучне пюре і кавову суміш з яєчними білками і цукровою сумішшю, збиваючи до отримання однорідної маси.
- В окремій каструлі змішайте каву з цукром і додайте набряклий загущувач. Постійно помішуйте суміш під час нагрівання і доведіть її до кипіння.
- Варіть сироп приблизно 5 хвилин, або поки він не загусне і не почне тягнутися. Тонким струменем влийте сироп у яєчно-білкову суміш, продовжуючи збивати суміш у міру вливання. Збивайте до тих пір, поки зефірна суміш не загусне, а на її поверхні не з'являться міцні піки.
- Коли суміш буде готова, перекладіть її в кондитерський мішок і відсадіть зефір на підготовлений лист для випічки, вистелений пергаментним папером.
- Дайте зефіру висохнути при кімнатній температурі протягом приблизно 12 годин. Після того як зефір висохне, з'єднайте його попарно і посипте цукровою пудрою. За бажання їх можна посипати корицею або какао для додаткового аромату.
Нарешті, подавайте кавовий зефір із чашкою гарячої кави, щоб отримати ідеальне доповнення до частування!
Предыдущие
Зефір без додавання цукру
Вам также может понравиться
