Чахохбілі — національна грузинська страва, що являє собою рагу з птиці. У класичному варіанті чахохбілі готують… знаєте з чого? З фазана! Але де ж зараз узяти таку дивину? І тому давайте приготуємо в мультиварці чахохбілі з курки, звичайної домашньої курки, яку у нас можна купити в будь-якому найближчому магазині.
Для чахохбілі підійдуть будь-які частини курки: ніжки, крильця, грудка, і навіть їхня суміш. Хтось віддає перевагу для цієї страви порубати птицю на досить дрібні шматочки, але мені більше до душі, коли шматки досить великі, такі, щоб 2-3 штучки становили повноцінну порцію.
Чахохбілі в мультиварці виходить дуже смачним, спробуйте, не пошкодуєте!
Інгредієнти для приготування чахохбілі
- Курка — близько одного кілограма
- Два помідори
- Один великий болгарський перець
- Ріпчаста цибуля — одна шт.
- Чотири зубчики часнику
- Томатна паста — дві-три склянки. л.
- Сіль зі спеціями
- Пучок зелені
- Вода — один мульти стаканчик
Хочете спробувати щось нове? Кабачкова запіканка з сиром – це ідеальний вибір. Детальний рецепт знаходиться на https://svashka.top/kabachkova-zapikanka-z-sirom-u-multivarci.html, де ви знайдете всі необхідні кроки для ідеального результату.
Як приготувати чахохбілі з курки в мультиварці
Для приготування чахохбілі можна взяти будь-які частини курки: гомілки, стегенця, філе тощо. Промиваємо курку, поріжемо великими шматочками. Складаємо курку в мультиварку.
Обсмажуємо її з обох боків по 15 хвилин. Рослинну олію я не використовувала, оскільки курка виділить достатньо соку.
Нашаткуємо цибулю півкільцями, дрібно поріжемо часник. Поріжемо перець і помідори.
Складаємо овочі в мультиварку, готуємо ще хвилин 10 у режимі «випічка».
Додаємо сіль, спеції, томатну пасту, зелень за бажанням. Додаємо води, якщо необхідно. Вмикаємо режим «тушкування» на 60 хвилин.
Після сигналу чахохбілі в мультиварці з курки готово! На гарнір можна подати відварену картоплю.