Усі знають, наскільки смачна риба, а там більше червона. Він неймовірно корисний своїми жирами, вітамінами та мікроелементами. Він корисний як для дорослих, так і для дітей і навіть тварин. Включайте її частіше у свій раціон, щоб поліпшити стан свого здоров’я або підтримувати його.
Рибу так назвали через горбик на спині у самців, який з’являється тільки під час нересту на спині. Таку рибку можна зустріти не тільки в морі, а й у прісній воді. У середньому вона близько сорока сантиметрів у довжину і важить трохи більше одного кілограма.
Горбуша — червона риба, тому й більш калорійна, ніж біла. На сто грам сирого м’яса припадає 116 калорій. У той час як середня калорійність білої риби 86 калорій.
Ми приготуємо сьогодні горбушу в духовці п’ятьма різними способами. Але всі способи ми будемо готувати в духовці, у нас буде запечена риба. Це менш калорійно, ніж смажена риба, але трохи калорійніше, ніж варена або приготована на пару.
Ми навчимо вас правильно запікати рибу, правильно її вибирати і правильно маринувати, якщо можна так сказати. Ми поділимося своїми порадами та розповімо, що краще робити, а чого варто уникнути. З нами ви приготуєте настільки смачну рибу, що ресторани навіть поруч стояти не будуть.
Що потрібно знати для приготування
Насамперед завжди потрібно купити продукти, з яких буде готуватися страва. У цьому випадку нам потрібно вибрати рибу, а саме горбушу. Також ми підберемо правильний сорт картоплі для запікання.
Як вибрати хорошу горбушу?
- Якщо ви вирішили брати цілу рибну тушку, то оптимальною вагою для неї буде 800-1500 грамів;
- На замороженій рибі не повинно бути льоду. Так, тушка має бути твердою, але шару льоду бути не повинно. Це ознака того, що риба вже не раз була розморожена і її знову заморозили;
- Животик риби однотонний, можна сказати що плоский, за винятком горбуші з ікрою. Якщо черево рожеве, самка, найімовірніше, чекала на потомство;
- Якщо тушка вже очищена від тельбухів, колір усередині буде рожевий, якщо риба свіжа;
- Зябра свіжої риби світло-червоного кольору;
- Луска риби не липне, вона чиста і блискуча;
- На поверхні горбуші немає подряпин, плям, пошкоджень та інших дефектів;
- При натисканні, дірочка від пальця приймає свою первісну форму.
Щоб вибрати правильну картоплю, не потрібно мати особливих знань. Вам потрібні довгасті бульби жовтого або коричневого кольору зовні й обов’язково жовті всередині. Саме такі сорти не піддають свою форму термічній обробці, відмінно її зберігаючи.
- Видавити сік із половини лимона;
- Другу частину лимона нарізати кільцями;
- Кріп сполоснути і дрібно порубати;
- Якщо у вас не готове філе, то рибу необхідно вимити і зачистити. Гострим ножем зняти луску, зрізати шкірку і витягнути кісточки за допомогою спеціального пінцета;
- Вирізати тельбухи і промити філе проточною водою;
- Рибне філе нарізати невеликими скибочками;
- Посолити горбушу, скропити соком цитруса, додати спецій, обваляти рибу в усьому і залишити на хвилин двадцять відпочивати;
- Моркву вимити, зняти шкірку і подрібнити її за допомогою терки. Посолити та поперчити;
- Цибулю позбавити тонкої шкірки, зрізати коріння і вимити її. Подрібнити головки півкільцями;
- Томати сполоснути, вирізати корінці та порізати півкільцями;
- На деко викласти великий шматок фольги, змастити його олією і викласти моркву;
- Зверху укласти рибку і цибулю, яку необхідно довести до м’якості на сковороді;
- На цибулю розкласти томати та кільця лимона;
- Приправити зверху цукром і посипати подрібнений кріп;
- Зверху вкрити страву ще одним листом фольги і защипнути краї, щоб не виходило повітря зі страви;
- Запікати рибу 35 хвилин у розігрітій духовці.
Порада: щоб зробити смак більш пікантним і незвичайним, візьміть лайм замість лимона.
Ідея з сайта https://olkinblog.icu/.