Що приготувати з горбуші в духовці

Що приготувати з горбуші в духовці правильно її вибирати

Усі знають, наскільки смачна риба, а там більше червона. Він неймовірно корисний своїми жирами, вітамінами та мікроелементами. Він корисний як для дорослих, так і для дітей і навіть тварин. Включайте її частіше у свій раціон, щоб поліпшити стан свого здоров’я або підтримувати його.

Рибу так назвали через горбик на спині у самців, який з’являється тільки під час нересту на спині. Таку рибку можна зустріти не тільки в морі, а й у прісній воді. У середньому вона близько сорока сантиметрів у довжину і важить трохи більше одного кілограма.

Горбуша — червона риба, тому й більш калорійна, ніж біла. На сто грам сирого м’яса припадає 116 калорій. У той час як середня калорійність білої риби 86 калорій.

Ми приготуємо сьогодні горбушу в духовці п’ятьма різними способами. Але всі способи ми будемо готувати в духовці, у нас буде запечена риба. Це менш калорійно, ніж смажена риба, але трохи калорійніше, ніж варена або приготована на пару.

Ми навчимо вас правильно запікати рибу, правильно її вибирати і правильно маринувати, якщо можна так сказати. Ми поділимося своїми порадами та розповімо, що краще робити, а чого варто уникнути. З нами ви приготуєте настільки смачну рибу, що ресторани навіть поруч стояти не будуть.

Що потрібно знати для приготування

Насамперед завжди потрібно купити продукти, з яких буде готуватися страва. У цьому випадку нам потрібно вибрати рибу, а саме горбушу. Також ми підберемо правильний сорт картоплі для запікання.

Як вибрати хорошу горбушу?

  1. Якщо ви вирішили брати цілу рибну тушку, то оптимальною вагою для неї буде 800-1500 грамів;
  2. На замороженій рибі не повинно бути льоду. Так, тушка має бути твердою, але шару льоду бути не повинно. Це ознака того, що риба вже не раз була розморожена і її знову заморозили;
  3. Животик риби однотонний, можна сказати що плоский, за винятком горбуші з ікрою. Якщо черево рожеве, самка, найімовірніше, чекала на потомство;
  4. Якщо тушка вже очищена від тельбухів, колір усередині буде рожевий, якщо риба свіжа;
  5. Зябра свіжої риби світло-червоного кольору;
  6. Луска риби не липне, вона чиста і блискуча;
  7. На поверхні горбуші немає подряпин, плям, пошкоджень та інших дефектів;
  8. При натисканні, дірочка від пальця приймає свою первісну форму.

Щоб вибрати правильну картоплю, не потрібно мати особливих знань. Вам потрібні довгасті бульби жовтого або коричневого кольору зовні й обов’язково жовті всередині. Саме такі сорти не піддають свою форму термічній обробці, відмінно її зберігаючи.

  1. Видавити сік із половини лимона;
  2. Другу частину лимона нарізати кільцями;
  3. Кріп сполоснути і дрібно порубати;
  4. Якщо у вас не готове філе, то рибу необхідно вимити і зачистити. Гострим ножем зняти луску, зрізати шкірку і витягнути кісточки за допомогою спеціального пінцета;
  5. Вирізати тельбухи і промити філе проточною водою;
  6. Рибне філе нарізати невеликими скибочками;
  7. Посолити горбушу, скропити соком цитруса, додати спецій, обваляти рибу в усьому і залишити на хвилин двадцять відпочивати;
  8. Моркву вимити, зняти шкірку і подрібнити її за допомогою терки. Посолити та поперчити;
  9. Цибулю позбавити тонкої шкірки, зрізати коріння і вимити її. Подрібнити головки півкільцями;
  10. Томати сполоснути, вирізати корінці та порізати півкільцями;
  11. На деко викласти великий шматок фольги, змастити його олією і викласти моркву;
  12. Зверху укласти рибку і цибулю, яку необхідно довести до м’якості на сковороді;
  13. На цибулю розкласти томати та кільця лимона;
  14. Приправити зверху цукром і посипати подрібнений кріп;
  15. Зверху вкрити страву ще одним листом фольги і защипнути краї, щоб не виходило повітря зі страви;
  16. Запікати рибу 35 хвилин у розігрітій духовці.

Порада: щоб зробити смак більш пікантним і незвичайним, візьміть лайм замість лимона.

Ідея з сайта https://olkinblog.icu/.