Курячі ніжки можна приготувати найрізноманітнішими способами. Один із найцікавіших і найоригінальніших рецептів, з якими я стикалася — ніжки, смажені в соєвому соусі з медом. Робила я їх, зрозуміло, в мультиварці.
Смак у стегенець, приготованих таким способом, дуже незвичайний. Своєрідне поєднання гостроти приправ і солодощі меду роблять цю страву апетитною та такою, що запам’ятовується. Ну а завдяки мультиварці м’ясо стає м’яким і соковитим, буквально тане в роті.
Що ж стосується спецій, то ви можете вибирати їх на свій розсуд. Підійде практично будь-яка суміш для курки, які в достатку продаються в магазинах.
Рецепт курячих ніжок у медово-соєвому соусі
Що необхідно для приготування страви:
- Курячі ніжки — 2-3 стегенця
- Мед — дві склянки. л.
- Соєвий соус — 5 столових ложок
- Три зубчики часнику
- Спеції: куркума, чорний мелений перець, паприка
- Соняшникова олія — 2-3 ст. л.
Якщо ви хочете спробувати щось нове, котлети під сиром – це чудовий вибір. Відкрийте для себе рецепт на https://blogidealista.shop/kotleti-pid-sirom-u-multivarci.html, де вас чекають прості та зрозумілі інструкції.
Як посмажити курячі ніжки в медовому та соєвому соусі
Приступаємо до процесу приготування. Почистимо часник. Курячі ніжки промиваємо під краном, обсушуємо, натираємо спеціями. Як спеції я взяла куркуму, паприку і чорний мелений перець. Можна взяти вже готові спеції для курки.
Приготуємо соєвий соус із медом. Якщо мед густий, розтопимо його в емальованому посуді на водяній бані.
Остудимо і перемішаємо розтоплений мед із соєвим соусом. Додамо в медовий соус пропущений через прес часник. Змішаємо отриманий маринад.
Курячі ніжки складаємо в глибоку тарілку і заливаємо отриманим медово-соєвим соусом. Можна поставити в холодильник маринуватися на кілька годин.
Наливаємо на дно мультиварочної чаші трошки соняшникової олії, складаємо замариновані курячі ніжки. Вмикаємо режим випічка на 40 хвилин, через 25 хвилин ніжки можна перевернути.
Обсмажуємо курячі стегенця з обох боків. Смажені курячі ніжки в медово-соєвому соусі викладаємо на красиву тарілочку, прикрашену зеленим салатом. Курку можна подавати з будь-яким гарніром.