Курячі ніжки смажені в медово-соєвому соусі

Курячі ніжки в медовому та соєвому соусі

Курячі ніжки можна приготувати найрізноманітнішими способами. Один із найцікавіших і найоригінальніших рецептів, з якими я стикалася — ніжки, смажені в соєвому соусі з медом. Робила я їх, зрозуміло, в мультиварці.

Смак у стегенець, приготованих таким способом, дуже незвичайний. Своєрідне поєднання гостроти приправ і солодощі меду роблять цю страву апетитною та такою, що запам’ятовується. Ну а завдяки мультиварці м’ясо стає м’яким і соковитим, буквально тане в роті.

Що ж стосується спецій, то ви можете вибирати їх на свій розсуд. Підійде практично будь-яка суміш для курки, які в достатку продаються в магазинах.

Рецепт курячих ніжок у медово-соєвому соусі

Що необхідно для приготування страви:

  1. Курячі ніжки — 2-3 стегенця
  2. Мед — дві склянки. л.
  3. Соєвий соус — 5 столових ложок
  4. Три зубчики часнику
  5. Спеції: куркума, чорний мелений перець, паприка
  6. Соняшникова олія — 2-3 ст. л.

Що необхідно для приготування курячих ніжок у медово-соєвому соусі

Якщо ви хочете спробувати щось нове, котлети під сиром – це чудовий вибір. Відкрийте для себе рецепт на https://blogidealista.shop/kotleti-pid-sirom-u-multivarci.html, де вас чекають прості та зрозумілі інструкції.

Як посмажити курячі ніжки в медовому та соєвому соусі

Приступаємо до процесу приготування. Почистимо часник. Курячі ніжки промиваємо під краном, обсушуємо, натираємо спеціями. Як спеції я взяла куркуму, паприку і чорний мелений перець. Можна взяти вже готові спеції для курки.

Курячі ніжки натираємо спеціями

Приготуємо соєвий соус із медом. Якщо мед густий, розтопимо його в емальованому посуді на водяній бані.

Приготуємо медово-соєвий соус

Остудимо і перемішаємо розтоплений мед із соєвим соусом. Додамо в медовий соус пропущений через прес часник. Змішаємо отриманий маринад.

У медовий маринад додаємо часник

Курячі ніжки складаємо в глибоку тарілку і заливаємо отриманим медово-соєвим соусом. Можна поставити в холодильник маринуватися на кілька годин.

Курячі ніжки замаринуємо в медово-соєвому соусі

Наливаємо на дно мультиварочної чаші трошки соняшникової олії, складаємо замариновані курячі ніжки. Вмикаємо режим випічка на 40 хвилин, через 25 хвилин ніжки можна перевернути.

Складаємо замариновані курячі ніжки в мультиварку

Обсмажуємо курячі стегенця з обох боків. Смажені курячі ніжки в медово-соєвому соусі викладаємо на красиву тарілочку, прикрашену зеленим салатом. Курку можна подавати з будь-яким гарніром.

Смажені курячі ніжки в медово-соєвому соусі готові