Курячі грудки запечені з яблуками покроковий фото рецепт

Фото курячого філе запеченого з яблуками

Курячі грудки, яблука, мандарини, шматочки сиру помістили в рукав для запікання, після чого весь вміст рукава — запікали в духовці. Рецепт приготування курячих грудок простий до неподобства, але про всяк випадок, я його не полінувався описати тут.

Інгредієнти

  • Курячі грудки — 1кг.
  • Велике яблуко — 1 шт.
  • Часник — 4 зубчики.
  • Мандарини — 2-3 шт.
  • Спеції для курки (або готовий набір, або: хмелі-сунелі, шафран, червоний перець, або, якщо хто не любить гостре — мелена паприка)
  • Сіль, чорний перець
  • Необов’язкові доповнення: сир, виноград, для гарніру — консервовані персики або ананаси, картопля

курячі грудки в духовці

Описана страва з курячої грудки готується дуже швидко і просто. Курячі грудки разом із яблуками маринуються в спеціях, замариновані курячі грудки поміщають у рукав для запікання, туди ж закидають усі наявні в холодильнику фрукти, страву запікають до готовності в духовці.

Описаний рецепт приготування курячих грудок народжувався хаотично, а саме — по ходу його приготування, відповідно на фото інгредієнтів вказані не всі його складові. Якщо чесно — мені дуже сподобалося готувати курячі грудки, оскільки, якщо у вас є вони, і є рукав для запікання — простір для фантазії просто неймовірний!

курячі грудки в духовці

Отже, приготування курячих грудок починаємо з підготовки наших фруктів, і часнику. Яблуко розрізаємо на 4 частини, шкірку знімаємо, серединку вирізаємо, мандарини чистимо і розбираємо на часточки, часник чистимо. Якщо є виноград і сир, теж їх готуємо. Ці складові не обов’язкові, але якщо вони є, сміливо їх використовуємо.

Для тих, хто дотримується вегетаріанського харчування, на https://mashkina.icu/bananovi-keksi-z-perespilih-fruktiv.html є варіант без яєць. Бананове пюре в цьому випадку не тільки надає смак, але і виконує функцію зв’язуючої речовини, завдяки чому кекси виходять такими ж ніжними і пухкими.

курячі грудки

Розморожені й помиті курячі грудки рясно посипаємо спеціями (я використовував уже готовий покупний набір, якщо немає готового, підійде: хмелі-сунелі, шафран), трохи солимо і перчимо.

рецепти куряча грудка

Яблука нарізаємо великими (2-1,5 см) кубиками,

курячі грудки

Додаємо яблуко до курки, і

курячі грудки рецепт

Усе ретельно перемішуємо, розтираємо спеції з куркою та яблуками. Після цієї процедури даємо курячим грудкам приблизно хвилин 20 настоятися і насититися спеціями та ароматом яблук,

страви з курячої грудки

Потім поміщаємо весь вміст нашої миски в рукав для запікання, додаємо в рукав виноград, шматочки сиру, часник цілими зубчиками, і… ставимо наші курячі грудки в заздалегідь розігріту духовку. Обов’язково зверніть увагу на температуру, яку витримує наявний у вас рукав, інакше він може прогоріти!

приготування курячої грудки

А тепер невеличка порада… у процесі приготування курячих грудок можна відразу ж потурбуватися про гарнір. Як показано на фотографії рецепта, я в процесі готування грудок розрізав навпіл дві помиті картоплі в мундирах, і трохи підпік на підкладці з фольги наявні консервовані персики, які є в наявності. Можете створити аналогічну процедуру і у вас з’явиться додатковий гарнір до ваших запечених курячих грудок.

курячі грудки в духовці

Ну а якщо вам додатковий гарнір не потрібен, тоді ваше деко з пакетом виглядатиме приблизно так 🙂 Я якщо чесно не засікав скільки грудки готувалися, оскільки орієнтувався за виглядом. Але можете брати за орієнтир 30 хвилин… так, вміст пакета має виглядати запеченим!

запечені курячі грудки

Щойно ви зрозуміли, що ваша страва готова, виймайте її з рукава та одразу ж починайте поїдання запечених курячих грудок! Аромат від фруктів особливо чудовий коли страва щойно з духовки.