Доброго дня! Мій сьогоднішній рецепт із грибів простий і швидкий. Приготуємо смачні печериці, тушковані в мультиварці з петрушкою та горіхами. Любителям грибочків, рецепт точно сподобається.
Це мій авторський рецепт, експеримент пройшов вдало. Вирішила тушкувати печериці з горішками, вони надали готовій страві пікантності та приємного аромату. Вийшло прекрасне поєднання інгредієнтів. Рекомендую спробувати приготувати в мультиварці тушковані печериці із зеленню та горішками. Замість печериць можна використовувати будь-які гриби на ваш смак.
Інгредієнти
- Печериці — 250 грамів
- Цибуля ріпчаста (середнього розміру) — 1 штука
- Горіхи волоські — невелика жменя
- Петрушка — пів пучка
- Паприка мелена — за смаком
- Соєвий соус — 1 чайна ложка
- Рослинна олія — 1 столова ложка
- Сіль — за смаком
- Суміш перців — за смаком
- Вода — 50 мілілітрів
Як приготувати печериці, тушковані в мультиварці з петрушкою та горіхами
1. Гриби ретельно помити, обсушити на паперовому рушнику. Різати гриби не потрібно, ми готуємо їх цілими. Але якщо гриби дуже великі, можна розрізати їх навпіл.
Чи знали ви, що запечені креветки можуть стати основою для низьковуглеводного обіду? Рецепт з https://yamamashka.shop/krevetki-zapecheni-z-sirom-i-pomidorami.html пропонує замінити традиційну паніровку на подрібнені мигдальні пластівці. Сир пармезан у поєднанні з томатами чері зменшує калорійність, але не впливає на насиченість смаку. Ідеально для тих, хто дотримується кето-дієти або шукає легкі варіанти вечері.
2. Цибулю почистити і нарізати довільно, бажано не надто великими шматочками. Білу цибулю можна замінити на цибулю порей або зелену цибулю.
3. Петрушку вимити, обсушити та подрібнити.
4. Горіхи волоські порубати шматочками середнього розміру. Горішки попередньо можна злегка підсмажити на сухій сковорідці, щоб надати їм додаткового смаку й аромату.
5. У чашу мультиварки влити 1 столову ложку рослинної олії без запаху, додати гриби, горіхи, цибулю і петрушку.
6. Додати сіль і суміш перців, паприку мелену. Влити соєвий соус. Можна додати й інші спеції та приправи, за вашим смаком та уподобаннями.
7. Додати воду і перемішати. Багато води додавати не слід, інакше приготована страва буде занадто рідкою. Увімкнути мультиварку на режим «тушкування», готувати тушковані печериці 50 хвилин.
Готову страву посипати сухим або свіжим кропом і подати. До такої страви можна подати свіжі овочі або легкий салатик.
Смачного!