Курник із куркою та картоплею

Курник у мультиварці

Сьогодні ми приготуємо у мультиварці курник — смачний і корисний пиріг із листкового тіста з начинкою з курки та картоплі.

Курник здавна вважався святковим пирогом. Як пишуть на http://domosait.icu/, його навіть називали царським і подавали на стіл в найурочистіших випадках. Куркою є незмінним компонентом начинки цього пирога, через що він і отримав таку назву. Крім курки в курник можна додавати в начинку різні овочі. А тісто для курника підійде будь-яке: здобне, прісне, листкове. Деякі господині печуть курник навіть із пісочного тіста. Усе залежить від вашого смаку.

Інгредієнти для курника:

  • листкове тісто 250 — 300 грамів
  • 1 морквина
  • 2 середні картоплини
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • куряче філе 1-2 штуки
  • сіль зі спеціями за смаком

інгредієнти для курника

Як приготувати курник у мультиварці:

Листкове тісто ділимо на дві частини: одну побільше, іншу — поменше. Більшу частину розкачуємо і укладаємо на дно мультиварки, змащеної вершковим маслом, формуючи бортики.

курник із листкового тіста

Картоплю миємо, чистимо і ріжемо тонкими скибочками та укладаємо на дно. Посолимо шар зверху

курник із куркою та картоплею

Морквину очистимо, натремо на крупній тертці та викладемо на картоплю, а зверху покладемо дрібно порізане куряче філе. Знову посолимо, за бажанням посипаємо приправами.

курник у мультиварці панасонік

На курку укладаємо порізану ріпчасту цибулю.

як приготувати курник у мультиварці

Другу частину тіста розгортаємо меншого діаметру і закриваємо зверху, з'єднуючи з нижнім шаром.

курник у мультиварці рецепт

Готуємо курник у мультиварці у режим «випічка» по 40 хвилин з кожного боку. Дістаємо за допомогою кошика для варіння на парі.
Нарізаємо і подаємо пиріг до столу. Смачного!

курник у мультиварці