Сьогодні ми приготуємо у мультиварці курник — смачний і корисний пиріг із листкового тіста з начинкою з курки та картоплі.
Курник здавна вважався святковим пирогом. Як пишуть на http://domosait.icu/, його навіть називали царським і подавали на стіл в найурочистіших випадках. Куркою є незмінним компонентом начинки цього пирога, через що він і отримав таку назву. Крім курки в курник можна додавати в начинку різні овочі. А тісто для курника підійде будь-яке: здобне, прісне, листкове. Деякі господині печуть курник навіть із пісочного тіста. Усе залежить від вашого смаку.
Інгредієнти для курника:
- листкове тісто 250 — 300 грамів
- 1 морквина
- 2 середні картоплини
- 1 головка ріпчастої цибулі
- куряче філе 1-2 штуки
- сіль зі спеціями за смаком
Як приготувати курник у мультиварці:
Листкове тісто ділимо на дві частини: одну побільше, іншу — поменше. Більшу частину розкачуємо і укладаємо на дно мультиварки, змащеної вершковим маслом, формуючи бортики.
Картоплю миємо, чистимо і ріжемо тонкими скибочками та укладаємо на дно. Посолимо шар зверху
Морквину очистимо, натремо на крупній тертці та викладемо на картоплю, а зверху покладемо дрібно порізане куряче філе. Знову посолимо, за бажанням посипаємо приправами.
На курку укладаємо порізану ріпчасту цибулю.
Другу частину тіста розгортаємо меншого діаметру і закриваємо зверху, з'єднуючи з нижнім шаром.
Готуємо курник у мультиварці у режим «випічка» по 40 хвилин з кожного боку. Дістаємо за допомогою кошика для варіння на парі.
Нарізаємо і подаємо пиріг до столу. Смачного!