Торт із заварного тіста вважається десертом досить складним у приготуванні, адже потрібно знати і дотримуватися деяких правил неухильно. Але якщо кулінар виконав усі дії правильно, то виходить чудовий десерт, який можна доповнити всілякими видами крему.
У знаменитих майстрів випічки є таке повір’я, якщо учень впорався з таким завданням, як випічка заварного тіста, він стає майстром кондитерського мистецтва.
Спробувати приготувати торт у домашніх умовах із заварного тіста за рецептом із покроковими фото не варто, це не трудомісткий процес, у середньому знадобиться 30-40 хвилин без урахування часу на випікання.
«Подвійний» заварний торт
Інгредієнти
- яйце — 4 штуки;
- вода — 200 грам;
- соняшникова олія — 60 грамів;
- вершкове масло — 60 грам;
- сіль — щіпка;
- борошно — 130 грамів.
Для заварного крему:
- сметана — 300 грамів;
- борошно — 2 столові ложки;
- цукор — 120 грам;
- ванілін — 1 грам;
- вершкове масло — 210 грам.
Приготування
Насамперед варто приступити не до приготування тіста, а до виготовлення крему, оскільки він має добре охолонути. У сотейник всипати всі інгредієнти, які підготовлені для крему. Осторонь тільки потрібно залишити і не чіпати поки вершкове масло. Добре перемішати міксером і поставити на плиту, вогонь має бути середнім.
Постійно перемішуючи очікувати поки крем загусне. Далі вимкнути конфорку і накрити крем харчовою плівкою. Вона повинна повністю стикатися з масою. Залишити остигати крем до температури приблизно 24-26 градусів, можна опустити чашку в прохолодну воду.
Після того як основа крему готова і охолоджується, слід переходити до приготування тіста. Поставити воду на вогонь і злити туди соняшникову олію, далі покласти вершкове масло і посолити.
Зменшити вогонь і в киплячу масу висипати все борошно, попередньо просіявши його. Дерев’яною лопаткою все ретельно перемішати. Маса має вийти однорідною. Далі тісто потримати на вогні 2 хвилини, поки воно не почне відходити від стінок, а запах стане сирої муки. Після дати охолонути тісту протягом 5 хвилин.
У тісто розбити по одному яйцю і вмішувати кожне. Тісто можна розмішати руками або вдатися до допомоги міксера, але насадка має бути спеціальна, хвилеподібна. Готове тісто має вийти гладким за текстурою, блискучим і таким, що тягнеться.
Наступний етап — це випікання коржів. Слід розділити тісто на дві рівні частини і вологими руками розподілити по деку, яке застелене пергаментним папером і розміром приблизно 30*40 сантиметрів. Застелити поверхню папером для випічки. Шар має вийти тонким.
Випекти коржі в духовій шафі до 200 градусів. Часу на це знадобиться приблизно 15 хвилин. Далі отримані коржі залишаємо остуджуватися і приступаємо до роботи з кремом.
Масу, яка охолола, збити і поступово маленькими порціями викладати масло. Воно має бути трохи розм’якшеним. Крем після виконаної роботи повинен бути білий і густий.
Тепер коржі слід порізати на 3 частини однакових. Після кожен змастити заварним кремом і скласти один на один. Залишки крему пустити в хід і промазати боки та верхівку. Бажано торт охолодити, для цього варто його поставити в холодильник для повного просочення на всю ніч, але підійде і на кілька годин.
Такий торт із заварного тіста за рецептом із фото виходить дуже насиченого смаку, але не нудотно солодким.
Торт «Дамські пальчики»
Інгредієнти
- вершкове масло — 170 грам;
- сметана 20% — 420 грам;
- варене згущене молоко — 520 грам;
- горіхи — 150 грам;
- шоколад — 50 грам;
- вершки — 1 чайна ложка;
- борошно — 1,5 склянки;
- молоко — 1,5 склянки;
- яйце — 5 штук.
Приготування
У каструлю налити молоко, і покласти масло. Довести до повного розчинення масла і закипання суміш. Після всипати борошно і добре розмішати тісто.
Готовність можна визначити таким чином. Якщо тісто добре відлипає від стінок посуду, значить консистенція така яка потрібна. Далі вмішати в тісто яйця по 1 штуці.
Перекласти тісто в кондитерський мішок і на деко, яке застелене пергаментним папером, видавити однакові ковбаски, схожі на еклери. Розміром вони мають бути розміром з мізинець.
Поставити деко в духову шафу, його попередньо треба розігріти до 190 градусів і відкривати дверцята можна тільки після того, як еклери зарум’яняться.
У чашці збити варене згущене молоко і сметану і в цій суміші добре перемішати готові «пальчики», щоб вони рівномірно просочилися.
Для приготування глазурі, якою буде прикрашений торт, слід шоколад розтопити на бані, в нього влити масло і вершки. Гіркою на блюдо насипати «пальчики» і струменем полити зверху по всьому периметру гірку шоколадною глазур’ю.
Торт із заварного тіста «Дамські пальчики» користується успіхом у багатьох господинь, він готується дуже просто, так як на крем витрачається дуже мало часу і сил.
Так само є варіант торта із заварного тіста, але зі сметанним кремом. Тісто готується точно так само, як і в попередніх описаних вище рецептах, а для крему знадобитися 500 грамів сметани 20% жирності та 1 склянка цукрової пудри. Ці два інгредієнти треба добре збити міксером. Слід крем спробувати, і якщо вважаєте за потрібне ще підсолодити.
- Ретельно просіювати борошно. Це одна з головних порад, якщо будуть грудки то тісто може не вийти.
- Яйця мають бути кімнатної температури. Тобто бажано їх дістати за 3 години до приготування з холодильника. Вмішувати в тісто їх слід по одному, ретельно перемішуючи масу.
- Масло не слід розтоплювати перед тим як додавати до суміші, залиште його на столі на деякий час і воно стане природно підталим.
- Тісто має бути такої консистенції, щоб під час викладання на деко не розтікалося по аркушу.
- Не відчиняти дверцята під час випікання! Зрозуміти, що тісто готове і пропеклося, можна і просто глянувши на нього. Якщо на поверхні немає бульбашок, і коржі підрум’янилися, значить можна виймати їх.
Джерело: сайт https://goloborod.icu/