Торт із заварного тіста із заварним кремом

Торт із заварного тіста із заварним кремом вологими руками розподілити

Торт із заварного тіста вважається десертом досить складним у приготуванні, адже потрібно знати і дотримуватися деяких правил неухильно. Але якщо кулінар виконав усі дії правильно, то виходить чудовий десерт, який можна доповнити всілякими видами крему.

У знаменитих майстрів випічки є таке повір’я, якщо учень впорався з таким завданням, як випічка заварного тіста, він стає майстром кондитерського мистецтва.

Спробувати приготувати торт у домашніх умовах із заварного тіста за рецептом із покроковими фото не варто, це не трудомісткий процес, у середньому знадобиться 30-40 хвилин без урахування часу на випікання.

«Подвійний» заварний торт

Інгредієнти

  • яйце — 4 штуки;
  • вода — 200 грам;
  • соняшникова олія — 60 грамів;
  • вершкове масло — 60 грам;
  • сіль — щіпка;
  • борошно — 130 грамів.

Для заварного крему:

  • сметана — 300 грамів;
  • борошно — 2 столові ложки;
  • цукор — 120 грам;
  • ванілін — 1 грам;
  • вершкове масло — 210 грам.

Приготування

Насамперед варто приступити не до приготування тіста, а до виготовлення крему, оскільки він має добре охолонути. У сотейник всипати всі інгредієнти, які підготовлені для крему. Осторонь тільки потрібно залишити і не чіпати поки вершкове масло. Добре перемішати міксером і поставити на плиту, вогонь має бути середнім.

Постійно перемішуючи очікувати поки крем загусне. Далі вимкнути конфорку і накрити крем харчовою плівкою. Вона повинна повністю стикатися з масою. Залишити остигати крем до температури приблизно 24-26 градусів, можна опустити чашку в прохолодну воду.

Після того як основа крему готова і охолоджується, слід переходити до приготування тіста. Поставити воду на вогонь і злити туди соняшникову олію, далі покласти вершкове масло і посолити.

Зменшити вогонь і в киплячу масу висипати все борошно, попередньо просіявши його. Дерев’яною лопаткою все ретельно перемішати. Маса має вийти однорідною. Далі тісто потримати на вогні 2 хвилини, поки воно не почне відходити від стінок, а запах стане сирої муки. Після дати охолонути тісту протягом 5 хвилин.

У тісто розбити по одному яйцю і вмішувати кожне. Тісто можна розмішати руками або вдатися до допомоги міксера, але насадка має бути спеціальна, хвилеподібна. Готове тісто має вийти гладким за текстурою, блискучим і таким, що тягнеться.

Наступний етап — це випікання коржів. Слід розділити тісто на дві рівні частини і вологими руками розподілити по деку, яке застелене пергаментним папером і розміром приблизно 30*40 сантиметрів. Застелити поверхню папером для випічки. Шар має вийти тонким.

Випекти коржі в духовій шафі до 200 градусів. Часу на це знадобиться приблизно 15 хвилин. Далі отримані коржі залишаємо остуджуватися і приступаємо до роботи з кремом.

Масу, яка охолола, збити і поступово маленькими порціями викладати масло. Воно має бути трохи розм’якшеним. Крем після виконаної роботи повинен бути білий і густий.

Тепер коржі слід порізати на 3 частини однакових. Після кожен змастити заварним кремом і скласти один на один. Залишки крему пустити в хід і промазати боки та верхівку. Бажано торт охолодити, для цього варто його поставити в холодильник для повного просочення на всю ніч, але підійде і на кілька годин.

Такий торт із заварного тіста за рецептом із фото виходить дуже насиченого смаку, але не нудотно солодким.

Торт «Дамські пальчики»

Інгредієнти

  • вершкове масло — 170 грам;
  • сметана 20% — 420 грам;
  • варене згущене молоко — 520 грам;
  • горіхи — 150 грам;
  • шоколад — 50 грам;
  • вершки — 1 чайна ложка;
  • борошно — 1,5 склянки;
  • молоко — 1,5 склянки;
  • яйце — 5 штук.

Приготування

У каструлю налити молоко, і покласти масло. Довести до повного розчинення масла і закипання суміш. Після всипати борошно і добре розмішати тісто.

Готовність можна визначити таким чином. Якщо тісто добре відлипає від стінок посуду, значить консистенція така яка потрібна. Далі вмішати в тісто яйця по 1 штуці.

Перекласти тісто в кондитерський мішок і на деко, яке застелене пергаментним папером, видавити однакові ковбаски, схожі на еклери. Розміром вони мають бути розміром з мізинець.

Торт із заварного тіста із заварним кремом Так само є

Поставити деко в духову шафу, його попередньо треба розігріти до 190 градусів і відкривати дверцята можна тільки після того, як еклери зарум’яняться.

У чашці збити варене згущене молоко і сметану і в цій суміші добре перемішати готові «пальчики», щоб вони рівномірно просочилися.

Для приготування глазурі, якою буде прикрашений торт, слід шоколад розтопити на бані, в нього влити масло і вершки. Гіркою на блюдо насипати «пальчики» і струменем полити зверху по всьому периметру гірку шоколадною глазур’ю.

Торт із заварного тіста «Дамські пальчики» користується успіхом у багатьох господинь, він готується дуже просто, так як на крем витрачається дуже мало часу і сил.

Так само є варіант торта із заварного тіста, але зі сметанним кремом. Тісто готується точно так само, як і в попередніх описаних вище рецептах, а для крему знадобитися 500 грамів сметани 20% жирності та 1 склянка цукрової пудри. Ці два інгредієнти треба добре збити міксером. Слід крем спробувати, і якщо вважаєте за потрібне ще підсолодити.

  1. Ретельно просіювати борошно. Це одна з головних порад, якщо будуть грудки то тісто може не вийти.
  2. Яйця мають бути кімнатної температури. Тобто бажано їх дістати за 3 години до приготування з холодильника. Вмішувати в тісто їх слід по одному, ретельно перемішуючи масу.
  3. Масло не слід розтоплювати перед тим як додавати до суміші, залиште його на столі на деякий час і воно стане природно підталим.
  4. Тісто має бути такої консистенції, щоб під час викладання на деко не розтікалося по аркушу.
  5. Не відчиняти дверцята під час випікання! Зрозуміти, що тісто готове і пропеклося, можна і просто глянувши на нього. Якщо на поверхні немає бульбашок, і коржі підрум’янилися, значить можна виймати їх.

Джерело: сайт https://goloborod.icu/