Сьогодні будемо готувати медовий бісквіт у мультиварці.
У мультиварці можна готувати не тільки смачні перші та другі страви, а й різну випічку. У ній дуже зручно пекти бісквіти для тортів. Ось і спечемо медовий бісквіт у мультиварці.
Взагалі-то, цей рецепт був придуманий задовго до того, як винайшли мультиварку. Господині зі стажем, звісно, пам’ятають, як вони пекли бісквіти і коржі для тортів у духовці, як доводилося лазити в духову шафу, яка палала жаром, щоб перевірити, чи спеклися коржі і чи не пригоріли вони, і як усі домашні страждали від спеки, якою духовка заполоняла всю квартиру.
Мультиварка ж позбавляє нас від усіх цих проблем. Бісквіт печеться в ній в автоматичному режимі, нам залишається лише дочекатися сигналу, і не треба побоюватися того, що ласощі підгорять або не пропечуться. І ніякої спеки, ніякої спеки! Лише приємний аромат повідомляє нам про те, що процес приготування близький до завершення. А виходить медовий бісквіт, спечений у мультиварці, значно пишніший і смачніший, ніж приготований за класичним рецептом, у духовці! Ну що ж, приступимо…
Що нам знадобиться для приготування медового бісквіта в мультиварці
- шість столів. л. меду
- одна двохсотграмова склянка цукрового піску
- одна ч. л. соди
- дві двохсотграмові склянки пшеничного борошна
- п’ять курячих яєць
Стейки тріски, тушковані з овочами, – це страва, яка підійде для любителів риби. Ніжна риба, поєднана з ароматними овочами, створює неперевершений смак, який точно здивує ваших гостей. Хочете спробувати? Знайдіть рецепт за цим посиланням: https://linkinsite.top/stejki-triski-tushkovani-z-ovochami-v-multivarci.html. Ця страва стане вашим кулінарним шедевром.
Як спекти медовий бісквіт у мультиварці
В емальований посуд наливаємо мед і додаємо соду, ставимо на невеликий вогонь і помішуємо.
Маса має збільшитися в об’ємі. Вимикаємо і даємо їй охолонути.
А в цей час збиваємо білки з цукровим піском.
Щойно білки збилися в пишну піну, додаємо туди розтерті жовтки і вливаємо мед.
Вводимо борошно і все перемішуємо ложкою.
У змащену олією або вершковим маслом каструльку виливаємо отримане тісто і випікаємо медовий бісквіт у мультиварці протягом 60+20 хвилин у режимі «випічка».
Після сигналу даємо бісквіту хвилин 10 постояти із закритою кришкою і ще хвилин 5-10 з відкритою.
Дістаємо за допомогою кошика для варіння на пару. Медовий бісквіт у мультиварці готовий!
Медовий бісквіт у мультиварці вийшов дуже пишний і високий. Можна розрізати його на коржі та промазати кремом.