Стейк із лосося у фользі в духовці

Стейк із лосося у фользі в духовці Промийте стейки лосося

Червона риба — це здорова та поживна їжа. Її можна готувати на обід або вечерю, і подавати з будь-яким гарніром. Найкраще запекти стейк лосося в духовці — така обробка продукту є найбільш корисною для здоров’я. Зробити це можна в різних варіаціях.

З кропом і сметаною

Кріп і сметана чудово поєднуються як між собою, так і з червоною рибою. Картопля, кіноа або кус-кус — чудові гарніри до лосося. Крім того, бажано подавати з ним різні овочі та бобові. Це можуть бути спаржа, огірки, горох, шпинат або мангольд, червона капуста і сочевиця. Щоб запекти стейк у духовці за цим рецептом, треба мати такі складові:

  • 4 стейки лосося вагою по 180 грамів;
  • 2 л. ст. свіжого соку лимонного;
  • 1 столова ложка цибулі (дуже дрібно нарізаної);
  • 1/4 л. ч. солі (або за вашим смаком);
  • свіжомелений перець чорний;
  • чверть склянки сметани;
  • 1 л. ч. лимонної цедри (дрібно тертої);
  • 0,5 л. ч. сушеного кропу;
  • гарнір: часточки лимона.

Як це виконати?

Нагрійте духовку заздалегідь до 180 градусів. Розігрійте дно дрібної форми для випічки. Покладіть стейки лосося в цю форму, змастивши їх злегка олією.

У невеликій мисці змішайте лимонний сік і цибулю. Посипте близько 2 чайних ложок лимонно-цибулевої суміші на кожен стейк. Приправте сіллю і свіжомеленим перцем чорним; ч. Як запекти стейки лосося в духовці? Не накривайте їх фольгою. Запікайте близько 20 хвилин. Готова риба буде легко проколюватися виделкою. Дістаньте з духовки і полийте сметаною. Посипте цедрою лимона і кропом. Поверніть у духовку ще на 3 хвилини. Подавайте лосось гарячим із часточками лимона. Щоб ваш обід або вечеря вийшли ситними, додайте до стейків смажену картоплю і шпинат.

Варіант із лимонно-вершковим соусом

Запечений стейк лосося з лимонно-вершковим соусом — це традиційний спосіб подати цю рибу. Вам знадобиться наступне:

  • 4 стейки лосося;
  • чверть склянки олії;
  • сік одного лимона;
  • 1 л. ч. вустерширського соусу;
  • чверть л. ч. паприки;
  • сіль кошерна за смаком;
  • свіжомелений перець за смаком;
  • рубана італійська (плоска) петрушка, листя базиліку або естрагону, для гарніру.

Запікаємо лосось із паприкою та лимоном

Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть маслом форму для випічки. Помістіть стейки лосося в неї.

У маленькій каструлі розтопіть масло на середньому вогні. Додайте лимонний сік, вустерширський соус і паприку, а також сіль і мелений перець за вашим смаком. Рясно збризніть рибу соусом. Скільки запікати стейки лосося в духовці? Печіть протягом десяти хвилин, якщо товщина кожного шматка не більше 2,5 см. Якщо стейки товстіші, збільште час приготування. Прикрасьте готову страву рубаною петрушкою, базиліком або естрагоном.

Існує ще одна варіація, як запекти стейк лосося в духовці за рецептом, описаним вище. Помістіть рибу на великий шматок фольги і загорніть краї. Полийте сумішшю масла зверху. Складіть два протилежні краї фольги та зігніть догори, щоб запечатати їх. Згорніть подобу конверта. Помістіть у духовку і запікайте до бажаної м’якості.

Найшвидший рецепт

Це прекрасна рибна вечеря, яка сподобається кожному. Велика перевага цього рецепта полягає в тому, що більшість інгредієнтів для нього (крім лосося) напевно є у ваших домашніх запасах. Загалом ви потребуватимете такого:

  • стейки лосося або філе;
  • півсклянки винного оцту;
  • чверть склянки оливкової олії;
  • 1 зубець часнику, рубаний;
  • 1 л. ч. орегано;
  • 0,5 л. ч. чебрецю, подрібненого у фарш;
  • 0,5 л. ст. цукру (або меду);
  • 1 л. ч. цибулі, сильно подрібненої;
  • сіль морська і перець.

Готуємо рибу за простою інструкцією

Розігрійте духовку заздалегідь до 190 градусів. Збризніть або злегка змастіть форму оливковою олією. Промийте стейки лосося або філе і покладіть у підготовлену форму. Посипте сіллю морською, перцем, орегано і чебрецем.

Приготуйте соус, додавши всі інгредієнти, що залишилися, в банку з кришкою або контейнер. Струсіть протягом приблизно однієї хвилини до повного перемішування. Вилийте щедру кількість соусу на лосося. Залишки охолодіть для повторного використання. Випікайте протягом 15-20 хвилин. Якщо ви хочете зробити легку скоринку, ви можете додатково обсмажити стейки на сковорідці по одній хвилині з кожного зі сторін. Поки риба запікатиметься в духовці, приготуйте гарнір. Найкраще підійде рис і спаржа.

Стейк із лосося у фользі в духовці готувати на

Класика з лимоном

Уміння запекти стейк лосося в духовці, приправивши його тільки лимоном і зеленню, не вимагає жодних кулінарних навичок. Це класичний варіант приготування. Вам буде потрібно всього лише:

  • 4 стейки лосося;
  • половина пучка кучерявого листя петрушки;
  • 1 лимон.

Готуємо за класичним рецептом

Приправте стейки сіллю і перцем з обох боків і, якщо хочете, змастіть їх невеликою кількістю олії. Можна використовувати трохи низькокалорійного кулінарного спрею, який розпилюється прямо на пергаментний папір, вистелений на деко. Це позбавить вас від зайвого прибирання.

Посипте рибу свіжою петрушкою. Краще використовувати кучерявий сорт, оскільки вона має гарніший вигляд. Запікайте в духовці близько двадцяти хвилин, залежно від товщини ваших стейків. Майте на увазі, що лосось у духовці готується швидко, тому почніть перевіряти його вже через 10 хвилин. Прикрасьте свіжовирізаною часточкою лимона і свіжою петрушкою.

Стейк лосося із сальсою з чорної квасолі

Сальса з чорної квасолі має дуже симпатичний вигляд разом із рибою та забезпечує дивовижний контраст смаків і текстур. До того ж, запекти стейк лосося в духовці за цим рецептом дуже легко. Вам знадобиться:

  • 6 стейків із лосося, 150-175 грамів кожен;
  • свіжомелений перець чорний;
  • 3 товстих зубці часнику;
  • 2 л. ч. морської солі;
  • шматочок кореня імбиру розміром 4 см, тертий;
  • терта цедра 2 лаймів, плюс трохи соку для сальси;
  • хороша щіпка кориці;
  • гарна щіпка меленого кмину;
  • 2 л. ст. легкої оливкової олії;
  • 15 грамів свіжого листя коріандру.
  • 110 грамів чорної квасолі, замоченої на ніч у холодній воді (її повинно бути більше вдвічі, ніж бобів);
  • 350 грамів стиглих, але міцних помідорів, очищених від шкірки і дрібно нарізаних;
  • 1 червоний перець чилі, дрібно нарізаний;
  • 15 грамів свіжого листя коріандру, подрібненого;
  • 1 середня червона цибуля, дрібно порізана;
  • 1 л. ст. оливкової олії;
  • сік 2 лаймів;
  • половина л. ч. солі.

Готуємо лосось і сальсу

За кілька годин до того, як ви захочете приготувати цю страву, протріть кожен зі стейків вологим паперовим рушником і видаліть усі видимі кістки за допомогою пінцета. Покладіть лосося на тарілку.

Потім за допомогою товкача і ступки подрібніть зубчики часнику і морську сіль, поки у вас не вийде однорідне пюре. Потім додайте тертий імбир, цедру лайма, корицю і кмин, одну столову ложку оливкової олії та нарізаний коріандр, а також чорний свіжомелений перець. Змішайте все разом і розподіліть трохи цієї суміші на кожен стейк лосося. Накрийте харчовою плівкою і залиште на деякий час, щоб риба ввібрала в себе всі спеції.

Щоб приготувати сальсу, промийте квасолю великою кількістю холодної води, покладіть її в каструлю, залийте свіжою водою. Доведіть до кипіння і варіть на сильному вогні протягом десяти хвилин. Потім зменшіть вогонь і варіть квасолю протягом тридцяти хвилин до готовності. Злийте воду і дайте бобовим повністю охолонути, перш ніж додавати всі інші інгредієнти. Потім залиште соус накритим на кілька годин, щоб з’явився помітний аромат.

Коли ви будете готові приготувати лосось, попередньо розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть деко і решітку для гриля легкою оливковою олією, що залишилася. Поставте решітку на деко і нагрійте все в духовці. Коли решітка стане дуже гарячою, покладіть на неї рибу. Вона шипітиме від дотику до гарячого металу. Готуйте стейки рівно сім хвилин. Використовуйте кухонний таймер, оскільки час дуже важливий.

Дістаньте рибу, коли час спливе, і використовуйте гострий ніж, щоб злегка надірвати шкірку. Перекладіть на теплі тарілки і прикрасьте гілочками коріандру. Подавайте негайно з сальсою з чорної квасолі.

Варіант із фольгою для запікання

Стейк лосося, запечений у фользі — це дуже простий спосіб приготувати вечерю в духовці. Ви можете додати до нього шматочки будь-яких свіжих овочів. Усього вам знадобиться:

  • 1 л. ст. масла розм’якшеного вершкового;
  • 4 стейки лосося (180 грамів кожен);
  • половина л. ч. солі;
  • чверть л. ч. перцю;
  • половинка середньої цибулі, нарізаної;
  • 4 зубці часнику, рубані;
  • 4 свіжі гілочки кропу;
  • 1 л. ч. рубаного свіжого базиліку;
  • 1 середній лимон, нарізаний.

Запікаємо ароматні стейки

Прогрійте духовку заздалегідь до 190 градусів. Розподіліть олію по центру кожного з чотирьох шматочків фольги. Помістіть по одному стейку лосося в центр кожного, посипте сіллю і перцем. Розкладіть зверху цибулю, часник, кріп, базилік і лимон. Складіть фольгу навколо кожного стейка і загорніть у конверт. Покладіть їх у деко. Готуйте протягом 8-10 хвилин. Після цього стейки лосося, запечені в духовці у фользі, готові. Відкривайте обережно, щоб не обпектися парою.

Рецепт за мотивами рецептів на https://yarinknochka.top/.