Для цього рецепта найкраще купити філе минтая, хоча можна взяти й цілу тушку — оброблення займе кілька хвилин, а економія в ціні значна. Минтай хороший тим, що в ньому немає дрібних кісток, обробляти цю рибу нескладно. Досить вирізати спинні та грудні плавники, видалити хвіст і залишки нутрощів. Для запікання минтая в духовці з морквою, цибулею і майонезом за покроковим рецептом із фото ріжемо його великими шматками — так риба буде соковитішою і їсти її зручніше. Щоб шматки риби не прилипли до денця форми і не пересушилися під час запікання, на дно кладемо трохи обсмажених овочів (у нашому випадку цибулю з морквою) і цими ж овочами прикриваємо рибу зверху. Майонез зробить минтай соковитішим і запечеться золотистою скоринкою. На гарнір приготуйте картопляне пюре, відварений рис або подайте минтай як основну страву.
Інгредієнти для минтая з морквою:
- тушка минтая — 2 шт;
- моркву — 2 шт. середніх або 1 велика;
- цибуля ріпчаста — 3 шт;
- майонез — 4 ст. л;
- олія рослинна — 2-3 ст. л;
- сіль — за смаком;
- .
Приготування минтая з морквою, цибулею та майонезом
Якщо плануєте запікати філе, сполосніть рибу під холодною водою і обсушіть. Тушку обробіть, промийте та розріжте на три-чотири великі шматки. Приправте меленим перцем, сіллю або використовуйте готову приправу для риби.
Наріжте цибулини півкільцями або пір’ям. Обсмажте до м’якості на слабкому вогні.
Додайте терту моркву, змішайте з цибулею і продовжуйте пасерувати овочі до м’якості. Обсмажувати як для супу не потрібно, достатньо розм’якшити моркву та цибулю.
На дно форми покладіть приблизно третину овочевої піджарки. Зверху викладайте шматки риби.
Рештою цибулі з морквою прикрийте минтай, не залишаючи порожніх місць.
Змастіть минтай з овочами майонезом або зробіть майонезну сіточку. Поставте форму з рибою в гарячу духовку на середній рівень. Запікайте 25-30 хвилин при помірному нагріванні не вище 180 градусів. Якщо хочете, щоб вийшла більш засмажена скоринка, підніміть хвилин за п’ять до готовності на верхній рівень або збільште температуру до 220 градусів.
Подавайте минтай з овочами відразу після приготування, доповнивши гарніром на свій розсуд. Смачного!
Створено за підтримки сайта https://topmyblog.icu/