Курка запечена в сметані, смачний і простий у приготуванні рецепт, для сімейної вечері. Соковите куряче м'ясо в сметанному маринаді, із золотистою хрусткою скоринкою, з рум'яною картоплею на деку, запорука ситного домашнього обіду. Спробуйте зробити цю просту страву з курячого м'яса, вам її вистачить на два дні, щоб ситно харчуватися в обідній час
Інгредієнти
- Гомілки, стегна — 1 кг.
- Картопля — 1 кг.
- Цибуля — 2 штуки
- Сметана — 3 + 3 ст. ложки (на м'ясо і картоплю)
- Приправа для курки — 2 ст. ложки
- Часник — 4 зубчики
- Сіль — 2 чайні л.
- Олія — 2 столові л.
Рецепт курки в сметані
Підготуємо продукти, курку промиємо під водою, приберемо вологу серветками
Чистимо овочі від шкірки
Маринуємо курку в сметані
Спеції я не змішую, натираю кожен шматок м'яса окремо, спершу сіллю, потім курячою приправою, часником і закінчую сметаною
Складаємо в ємність, накриваємо кришкою, або плівкою, залишаємо маринуватися на столі — 1-2 години
А якщо м'ясо поставити на ніч у холодильник, то курка в сметані вийде чарівною
Ділимо цибулину на 4 частини, нарізаємо пластинами
Картоплю ріжемо кільцями, середньої товщини
Складаємо порізані овочі в глибокий посуд, додаємо сіль, 3 ложки сметани, будь-які спеції за бажанням, перемішуємо
Змащуємо деко рослинною олією, викладаємо на нього картоплю з цибулею
Зверху, рівномірно, розкладаємо курочку замариновану в сметані
Розігріваємо духовку до 190-200 градусів, випікаємо до готовності, хвилин 50-60, коли з'явиться апетитна, золотиста скоринка
Час приготування минув, виймаємо страву з духовки, курка в сметані повністю готова, м'ясо вийшло ніжним і соковитим, зверху утворилася рум'яна скоринка, а картопелька стала прозорою та підсмаженою