Це фотографія клубочків із листкового тіста з начинкою з курки, які досить-таки швидко і просто готуються, якщо є в наявності всі продукти. Тісто, ясний перець, береться покупне, ну щоб взагалі не витрачати час на його приготування. У двох словах ця випічка готується так: нарізаємо куряче філе, нарізаємо якомога дрібніше ріпчасту цибулю, зелень, все змішується в глибокій мисці, птах солиться за смаком, додаються спеції, все гарненько перемішується, і з отриманого фаршу формуються тюфтельки. Тепер нам залишилося розкачати покупне листкове тісто, нарізати його вузькими джгутиками, і намотати ці джгутики з листкового тіста на тюфтельки з курячого фаршу… Далі, отримані вироби запікаються хвилин 35-40 у духовці, в результаті виходить гарна і смачна випічка з листкового тіста.
Інгредієнти
- Куряче філе — 700 гр.;
- Листкове тісто (будь-яке, заморожене покупне листкове, дріжджове воно чи ні — без різниці) — 2 пластини;
- Ріпчаста цибуля — 1шт.;
- Зелень (цибуля, петрушка і кріп) — по 1-2 стебла;
- Оливкова олія — 1 ст. ложка;
- Спеції для курки (я використовував по 1/2 ч. л.). ложці: покупну приправу для курки, часникову приправу (можна замінити 2-3 зубчиками часнику), червоний пекучий перець, свіжомелений чорний перець);
- Сіль — за смаком;
Клубочки — це випічка з листкового тіста, яка являє собою начинку, приготовану з нарізаного курячого філе з цибулею і спеціями, обмотану вузькою смужкою покупного листкового тіста. Далі, така штуковина запікається в духовці до красивого рум'яного стану.
Сьогодні будемо використовувати рецепт з https://muhich.shop/ і готувати випічку з листкового тіста, яка чимось схожа на клубочки, звідси і назва рецепта.
Приготування клубочків із листкового тіста почнемо з начинки. Промиваємо куряче філе, нарізаємо його невеликими кубиками (приблизно 0,5х0,5х0,5 см).),
Як можна дрібніше, нарізаємо кубиками цибулину,
Подрібнюємо зелень,
Усе порізане поміщаємо в глибоку миску, солимо за смаком, додаємо будь-які вподобані вами спеції, вливаємо у фарш ложку оливкової олії,
І гарненько все перемішуємо,
Даємо нашій начинці для випічки постояти хвилин 30, щоб насититися ароматом спецій, після чого можна братися за формування тюфтельок із курячого фаршу,
Для цього набираємо повну столову ложку фаршу,
І надаючи йому кулясту форму, ліпимо ось такі ось тюфтельки, приблизний розмір яких — трохи більший за волоський горіх. Якщо фарш буде приставати або прилипати до рук — змочіть руки теплою водою.
Тепер прийшла черга листкового тіста. Його потрібно розморозити, і розкачати качалкою по поверхні столу (щоб тісто не прилипало до столу і качалки — їх потрібно попередньо змастити невеликою кількістю рослинної олії), але сильно тонко розкачувати теж не потрібно, залиште товщину приблизно 2 мм.,
Нарізаємо обидва аркуші тіста ось на такі клаптики, шириною приблизно 1 см. Я як експеримент пробував нарізати на клаптики ширше (2 см).), але тоді отримана випічка не дуже стає схожою на клубочки, тому потрібно нарізати листкове тісто вужче..
Далі, беремо в ліву руку (якщо ви, зрозуміло, правша) тюфтельку з курячого фаршу, а правою рукою починаємо намотувати на фарш нарізаний клаптик із листкового тіста,
Потім ще один, і ще, поки смужки листкового тіста практично повністю не обмотають фарш із курки,
Готові клубочки з листкового тіста в міру їх виготовлення викладаємо на сухе деко,
Потім відправляємо їх у попередньо розігріту до 180 градусів духовку запікатися на 35-40 хвилин,
Поки вони не набудуть ось такого золотисто-печеного вигляду,
Готові клубочки з листкового тіста з куркою викладаємо на окрему тарілку або тарілку, і відразу подаємо до столу,
А ось так виглядають щойно приготовані клубочки крупним планом і в розрізі. Усім смачного й удачі в приготуванні описаного вище рецепта випічки з листкового тіста.
Примітки до рецепта
Вже не став робити при приготуванні цієї випічки ніяких маніпуляцій з тістом, для додання йому більш витонченого вигляду, але якщо є бажання, можна обмазати клубочки перед відправленням їх у духовку або у збитому яйці, або у збитому жовтку, вони тоді будуть більш глянсовими та гарними, але дещо твердуватими..