Курячі гомілки та стегна в сметані з картоплею

Курка в сметані в духовій шафі

Курка запечена в сметані, смачний і простий у приготуванні рецепт, для сімейної вечері. Соковите куряче м'ясо в сметанному маринаді, із золотистою хрусткою скоринкою, з рум'яною картоплею на деку, запорука ситного домашнього обіду. Спробуйте зробити цю просту страву з курячого м'яса, вам її вистачить на два дні, щоб ситно харчуватися в обідній час

Інгредієнти

  • Гомілки, стегна — 1 кг.
  • Картопля — 1 кг.
  • Цибуля — 2 штуки
  • Сметана — 3 + 3 ст. ложки (на м'ясо і картоплю)
  • Приправа для курки — 2 ст. ложки
  • Часник — 4 зубчики
  • Сіль — 2 чайні л.
  • Олія — 2 столові л.

Рецепт курки в сметані

Підготовка ніжок до запікання

Підготуємо продукти, курку промиємо під водою, приберемо вологу серветками

Чистимо овочі від шкірки

Натираємо курку в сметані маринадом

Маринуємо курку в сметані

Спеції я не змішую, натираю кожен шматок м'яса окремо, спершу сіллю, потім курячою приправою, часником і закінчую сметаною

Курка в сметані залишається маринуватися на столі - 2 години

Складаємо в ємність, накриваємо кришкою, або плівкою, залишаємо маринуватися на столі — 1-2 години

А якщо м'ясо поставити на ніч у холодильник, то курка в сметані вийде чарівною

Ріжемо цибулю

Ділимо цибулину на 4 частини, нарізаємо пластинами

Картоплю ріжемо кільцями

Картоплю ріжемо кільцями, середньої товщини

Перемішуємо картоплю зі сметаною та спеціями

Складаємо порізані овочі в глибокий посуд, додаємо сіль, 3 ложки сметани, будь-які спеції за бажанням, перемішуємо

Викладаємо картоплю з цибулею на деко

Змащуємо деко рослинною олією, викладаємо на нього картоплю з цибулею

На порізану картоплю, викладаємо курка в сметані

Зверху, рівномірно, розкладаємо курочку замариновану в сметані

Розігріваємо духовку до 190-200 градусів, випікаємо до готовності, хвилин 50-60, коли з'явиться апетитна, золотиста скоринка

Курка в сметані готова, виймаємо з духовки, кладемо в тарілки

Час приготування минув, виймаємо страву з духовки, курка в сметані повністю готова, м'ясо вийшло ніжним і соковитим, зверху утворилася рум'яна скоринка, а картопелька стала прозорою та підсмаженою