Інгредієнти
Часник — 1 зубчик
Рослинна олія — 5 ст.л.
Сіль, перець — за смаком
Спеції — за смаком
Свіжа зелень — за смаком
- 219 кКал
- 35 хв.
Процес приготування
Смажена картопля з цибулею на сковороді — страва, яка завжди виручить господиню. По-перше, щоб його приготувати, потрібно мінімум часу, а по-друге, воно сповна нагодує всю сім’ю і не залишить нікого голодним. І звісно ж, здебільшого, і картопля, і цибуля завжди в будинку в наявності.
Щоб приготувати смачну й апетитну картоплю, необхідно знати, що ви хочете отримати в результаті. Любите золотисті смажені скоринки? Смажте з відкритою кришкою і на великому вогні. Віддаєте перевагу м’яким скибочкам? Не поспішайте і смажте картоплю з цибулею під кришкою на повільному вогні. А якщо не принципово, смажте так, як вам підказують ваші очі та нюх. Ще порада: не перемішуйте картоплю на сковорідці часто, інакше отримаєте в результаті смажене пюре.
Отже, приступимо! Для приготування смаженої картоплі з цибулею на пательні візьмемо кілька картоплин, цибулину і зубчик часнику (для любителів гострого і пряного можна взяти і більше). Також нам знадобиться рослинна олія, на якій ми будемо смажити овочі, і спеції за смаком.
Очищену картоплю нарізаємо, як душа забажає: кружечками, вузькими скибочками, брусочками. Раджу тільки робити шматочки товстішими, щоб картопля зовсім не розвалилася.
Солимо, перчимо за смаком. Також додаємо спеції. Я використовувала «Прованські трави».
Ретельно перемішуємо картоплю руками, щоб кожен шматочок отримав свою частку спецій.
Викладаємо картоплю на розігріту сковорідку з рослинною олією. Поки картопля смажиться, підготуємо цибулю і часник.
Цибулю ріжемо півкільцями або кільцями, або ще як-небудь. Це теж не принципово.
Часник нарізаємо тонкими пластинами або дрібно рубаємо.
Викладаємо цибулю і часник на сковороду з картоплею, перемішуємо, продовжуємо смажити.
Загалом, смаження картоплі з цибулею займає 20-30 хвилин. Усе залежить від розмірів і кількості овочів. Наприкінці приготування цибуля стане м’якою і зарум’яниться, так само як і картопля.
Смажена картопля з цибулею на сковороді вдалася на славу. Одразу розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо гарячою.
За бажання прикрашаємо страву свіжою зеленню! Смачного!