Як посмажити картоплю на сковороді з цибулею

Як посмажити картоплю на сковороді з цибулею по-друге

Інгредієнти

Часник — 1 зубчик

Рослинна олія — 5 ст.л.

Сіль, перець — за смаком

Спеції — за смаком

Свіжа зелень — за смаком

  • 219 кКал
  • 35 хв.

Процес приготування

Смажена картопля з цибулею на сковороді — страва, яка завжди виручить господиню. По-перше, щоб його приготувати, потрібно мінімум часу, а по-друге, воно сповна нагодує всю сім’ю і не залишить нікого голодним. І звісно ж, здебільшого, і картопля, і цибуля завжди в будинку в наявності.

Щоб приготувати смачну й апетитну картоплю, необхідно знати, що ви хочете отримати в результаті. Любите золотисті смажені скоринки? Смажте з відкритою кришкою і на великому вогні. Віддаєте перевагу м’яким скибочкам? Не поспішайте і смажте картоплю з цибулею під кришкою на повільному вогні. А якщо не принципово, смажте так, як вам підказують ваші очі та нюх. Ще порада: не перемішуйте картоплю на сковорідці часто, інакше отримаєте в результаті смажене пюре.

Отже, приступимо! Для приготування смаженої картоплі з цибулею на пательні візьмемо кілька картоплин, цибулину і зубчик часнику (для любителів гострого і пряного можна взяти і більше). Також нам знадобиться рослинна олія, на якій ми будемо смажити овочі, і спеції за смаком.

Очищену картоплю нарізаємо, як душа забажає: кружечками, вузькими скибочками, брусочками. Раджу тільки робити шматочки товстішими, щоб картопля зовсім не розвалилася.

Солимо, перчимо за смаком. Також додаємо спеції. Я використовувала «Прованські трави».

Ретельно перемішуємо картоплю руками, щоб кожен шматочок отримав свою частку спецій.

Викладаємо картоплю на розігріту сковорідку з рослинною олією. Поки картопля смажиться, підготуємо цибулю і часник.

Цибулю ріжемо півкільцями або кільцями, або ще як-небудь. Це теж не принципово.

Часник нарізаємо тонкими пластинами або дрібно рубаємо.

Викладаємо цибулю і часник на сковороду з картоплею, перемішуємо, продовжуємо смажити.

Загалом, смаження картоплі з цибулею займає 20-30 хвилин. Усе залежить від розмірів і кількості овочів. Наприкінці приготування цибуля стане м’якою і зарум’яниться, так само як і картопля.

Смажена картопля з цибулею на сковороді вдалася на славу. Одразу розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо гарячою.

За бажання прикрашаємо страву свіжою зеленню! Смачного!