Кулінарні рецепти

Як маринувати цибулю в оцті для салату

Як маринувати цибулю в оцті для салату універсальний, підходить не для

Досить часто цибуля трапляється гірка або дуже гостра, а інколи така жорстка та різка на смак, що крім цибулі в салаті нічого не відчувається. Буде дуже прикро, якщо ви витратили чимало часу і продуктів, а салат буде безнадійно зіпсований. Щоб підстрахуватися, краще додавати в салати мариновану цибулю. Купувати її не варто, мариновану цибулю для салатів легко приготувати вдома, і я хочу сьогодні розповісти вам, як швидко замаринувати цибулю для салату в оцті. У цьому рецепті цибуля заливається холодним маринадом, залишається після маринування свіжою і хрусткою. Але ні гіркоти, ні гостроти в ньому не буде. Рецепт маринованої цибулі універсальний, підходить не тільки для салатів, а й для інших закусок, шашликів і всіляких м’ясних і рибних страв.

— цибуля ріпчаста або салатна — 2 великі цибулини; — вода — 150 мл; — оцет 9% — 2 ст. л. л; — цукор — 1 ст. л; — сіль кухонна — 2/3 ч. л. л; — зелень кропу — кілька гілочок (необов’язково).

Покроковий рецепт із фото:

Очищені головки цибулі розрізаємо на дві частини, якщо цибулини великі — то на чотири. Шинкуємо тонкими смужками або як ви зазвичай ріжете цибулю для салату.

Перекладаємо в глибокий салатник або миску. М’яти або перетирати цибулю не потрібно, навіть якщо вона жорстка, то розм’якшиться під дією оцтового маринаду.

Заливаємо холодною кип’яченою водою на п’ять-десять хвилин. Води наливаємо стільки, щоб повністю покрити цибулю. Через зазначений час воду, в якій замочували цибулю, зливаємо — разом із нею піде гіркий цибулевий сік. Після того, як воду злили, за бажання можна додати до цибулі дрібно нарізаний кріп.

Маринад для цибулі готуємо на основі холодної перевареної води (або беремо воду кімнатної температури). Вливаємо оцет 9% міцності. Розмішуємо.

Додаємо сіль і цукор. Помішуючи, розчиняємо кристали. Якщо на дні залишився осад, проціджуємо маринад через ситечко або акуратно зливаємо в інший посуд.

Заливаємо холодним маринадом цибулю, залишаємо на 15-20 хвилин. Цього часу цибулі вистачить, щоб промаринуватися, а вам, щоб нарізати свіжі овочі або приготувати салат із варених овочів.

Зливаємо маринад. Цибуля для салатів готова. На смак він кисло-солодкий, з легкою гостротою оцту і зовсім не гіркий. Оцет у цьому разі ще виступає і як консервант, тож можна дістати скільки потрібно цибулі, а решту перекласти в банку з кришкою, залити маринадом, що залишився, і прибрати в холодильник.

Заправляємо маринованою цибулею овочевий салат, поливаємо заправкою і подаємо до столу. Приємного апетиту!

За матеріалами https://astralite.icu/