Чіпси з картоплі в домашніх умовах
Щоб приготувати картопляні чіпси в домашніх умовах, звісно, потрібно витратити час і знати як це зробити правильно. Але зате ви будете впевнені, що там немає шкідливих для здоров’я домішок.
Адже всім давно відомо, що харчову промисловість сьогодні можна сміливо перейменовувати на хімічну.
А картопляні чіпси, які продаються в магазинах, часто навіть не містять картоплі! І добре ще, якщо замість нього використовується кукурудзяне або пшеничне борошно. А якщо це соєвий крохмаль із модифікованої сої?
Так ось із цієї гидоти формують чіпси, обсмажують у дешевому жирі, тому що це вигідно. Жир цей змінюють вкрай рідко, знову ж таки з міркувань економії. А смаку надають за допомогою спеціальних, шкідливих добавок. Наприклад, глутамат натрію, який будь-яку гидоту перетворює на шалено смачну і привабливу їжу.
Ось тому вже якщо захотілося чіпсів, то вже краще будемо робити їх самі. Тим паче, що це зовсім не складно. У кожної людини є вдома терка, один край якої зможе настругати картоплю у вигляді тонких кружечків.
А є і спеціальні терки або овочерізки, на яких кружечки картоплі виходять дуже красивими. Хочу одразу вас попередити, що вони не будуть такі гарні як у магазині. Але жертв, яких вимагає чіпсова краса, ми приносити не будемо, адже це наше здоров’я!
Робимо чіпси в домашніх умовах на сковороді.
Чіпси виходять дуже смачними, і за рахунок борошна на них легко утворюється золотиста скоринка. І що важливо, готуються вони значно швидше.
Для приготування нам потрібно взяти:
- Картопля — 3-5 штук залежно від розміру
- Борошно — 3 столові ложки
- Рослинна олія для смаження
- Сіль
Натираємо картоплю на крупній тертці у вигляді чіпсів. Товщина має бути не більше 2-х міліметрів.
Замочуємо в солоній воді на 30 хвилин. Таким чином картопля просолиться і позбудеться зайвого крохмалю. Викладаємо на рушник для просушування.
А поки вони сохнуть, беремо поліетиленовий пакет, кладемо туди борошно, сіль і спеції за смаком. Закладаємо туди майбутні чіпси, зав’язуємо пакет і кілька разів, як слід, струшуємо. Викладаємо в киплячу олію на сковорідку. І смажимо до золотистої скоринки. Скоринка ця легко утворюється за рахунок того, що картоплю ми обваляли в борошні.
Викладаємо на тарілку і їмо.
Як зробити чіпси в мікрохвильовці за 5 хвилин своїми руками в домашніх умовах
Готуємо картоплю для чіпсів, про це я писала вище. І ще нам знадобляться:
- Рукав для запікання
- 2 тарілки
Можете замочити підготовлену картоплю в солоній воді, як у рецепті вище. А можна спочатку її вимити, а потім посолити й додати спеції. Після цього заливаємо її рослинною олією, олії треба небагато. Перемішуємо, щоб майбутні чіпси як слід вкрилися олією та сіллю.
Відрізаємо рукав для запікання за розміром тарілки, а так само відрізаємо всі куточки, для того, щоб не заважали обертатися тарілці в мікрохвильовій печі.
Викладаємо туди майбутні чіпси в один шар. І ставимо в піч, для початку задаємо час 5 хвилин. І так як потужності у мікрохвильовок різні, потрібно стежити, щоб чіпси не згоріли. А може вам знадобиться і не п’ять хвилин, а більше, це залежить від вашої печі.
Коли вони зарум’яняться, витягуємо і перевертаємо їх. Смажимо на іншому боці.
Як приготувати чіпси домашні в духовці.
Робимо все точно так само, як і в попередньому рецепті. Але перед тим, як поставити в духовку, викладаємо кружечки з картоплі на деко, а не на тарілку!
Отже, ми навчилися готувати картопляні чіпси в домашніх умовах.
Використано ідеї з сайта https://sitelife.icu/
Як маринувати цибулю в оцті для салату
Вам также может понравиться
